cropped-esempio_avvistamento_ufo3.jpg

Teatrencompanyia naix d’un comentari de la Zaranda: “Nosaltres no som una companyia de teatre, fem teatre en companyia”.

Teatrencompanyia té certa tendència a fer les seues coses amb altres creadors, actors i companyies.

Al 2012 va començar el seu viatge amb UNA INDÍGENA ELS VA GUIAR A TRAVÉS DE LES MUNTANYES, una peça co-creada amb Begoña Tena i po poy per al Festival Cabanyal Íntim de València.

Després, van arribar altres dues peces breus que, encara no anar signades per teatrencompanyia, mostraven uns trets de producció i creació paregudes a la del Cabanyal Íntim: EL MENTIDER (2012), que parteix de la proposta d’Àngel Fígols per fer una peça junts; i RECORDIS (2012), un projecte personal de Verònica Andrés, Mercè Tienda i Maribel Bayona, al que Xavier Puchades es va afegir després per encarregar-se del text i la direcció.

L’última mini-creació ha sigut EL ESCONDITE (2013), junt a Mercè Tienda, a partir d’una idea d’Eva Zapico. En totes estes peces, es tracta de processos d’experimentació teatral estretament compartits amb els altres creadors. On el text s’escriu i reescriu al llarg dels assajos o en un intercanvi constant de reescriptures compartides.

cropped-cropped-cropped-esempio_avvistamento_ufo2.jpg

Però en teatrencompanyia també volem obrir una altra línia de treball: produir obres d’autors internacionals que, generalment, no arriben a la nostra ciutat. D’alguna manera, és un interès que, com a director d’escena, Puchades ja havia explorat en el passat: BÉSAME MUCHO , de Javier Daulte (Escalante, 2007); ANSIA, de Sarah Kane (Festival VEO, 2008); i EL PÁNICO, de Rafael Spregelburd (Escola de l’Actor, 2009). Ara, es tracta de fer-ho realitat amb una mena de coproduccions junt a altres companyies valencianes i, en el cas de LÚCID (2013) de Rafael Spregelburd, esta companyia és Lupa Teatre. ÈXIT (abans de les eleccions) (2015) és la nostra darrera creació, una peça realitzada amb la complicitat de les actrius Verònica Andrés i Pau Pons i amb la companyia de Sala Ultramar i El Pont Flotant.

L’objectiu ara és continuar col·laborant amb altres companyies, actors i actrius, dramaturgs i dramaturgues d’una sensibilitat propera. Viure en companyia el procés intens que implica sempre la posada en escena una peça de teatre.

Gràcies per la companyia: Begoña Tena, po poy, Pau Pons, Mercè Tienda, Verònica Andrés, Maribel Bayona, Àngel Fígols, Álvaro Báguena, Àlex Cantó, Arantzazu Pastor, Guada Sáez, Pau Gregori, Agnès Pe, Estíbaliz Gonzalo, Marc Gonzalo, Samuel Domingo, Lucía Sáez, Jordi Pla…

esempio_avvistamento_ufo

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s