cropped-esempio_avvistamento_ufo3.jpg

Teatrencompanyia naix d’un comentari de la Zaranda: “Nosaltres no som una companyia de teatre, fem teatre en companyia”.

Teatrencompanyia té certa tendència a fer les seues coses amb altres creadors, actors i companyies.

Al 2012 va començar el seu viatge amb UNA INDÍGENA ELS VA GUIAR A TRAVÉS DE LES MUNTANYES, una peça co-creada amb Begoña Tena i po poy per al Festival Cabanyal Íntim de València.

Després, van arribar dues peces per al miniteatre que, encara no anar signades per teatrencompanyia, mostraven uns trets de producció i creació paregudes a la del Cabanyal Íntim: EL MENTIDER (2012), que parteix de la proposta d’Àngel Fígols per fer una peça junts; i RECORDIS (2012), un projecte personal de Verònica Andrés, Mercè Tienda i Maribel Bayona, al que Xavier Puchades es va afegir després per encarregar-se del text i la direcció.

L’última mini-creació ha sigut EL ESCONDITE (2013), junt a Mercè Tienda, a partir d’una idea d’Eva Zapico. En totes estes peces, es tracta de processos d’experimentació teatral estretament compartits amb els altres creadors. On el text s’escriu i reescriu al llarg dels assajos o en un intercanvi constant de reescriptures compartides.

cropped-cropped-cropped-esempio_avvistamento_ufo2.jpg

Però en teatrencompanyia també volem obrir una altra línia de treball: produir obres d’autors internacionals que, generalment, no arriben a la nostra ciutat. D’alguna manera, és un interès que, com a director d’escena, Puchades ja havia explorat en el passat: BÉSAME MUCHO , de Javier Daulte (Escalante, 2007); ANSIA, de Sarah Kane (Festival VEO, 2008); i EL PÁNICO, de Rafael Spregelburd (Escola de l’Actor, 2009). Ara, es tracta de fer-ho realitat amb una mena de coproduccions junt a altres companyies valencianes i, en el cas de LÚCID (2013) de Rafael Spregelburd, esta companyia és Lupa Teatre.

L’objectiu ara és continuar col·laborant amb altres companyies, actors i actrius, dramaturgs i dramaturgues d’una sensibilitat propera. Viure en companyia el procés intens que implica sempre la posada en escena una peça de teatre.

Gràcies per la companyia: Begoña Tena, po poy, Pau Pons, Mercè Tienda, Verònica Andrés, Maribel Bayona, Àngel Fígols, Álvaro Báguena, Àlex Cantó, Arantzazu Pastor, Guada Sáez i Pau Gregori.

esempio_avvistamento_ufo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s